Com escriure en xinès

Descobreix com escriure en xinès d’una manera ordenada i lògica.

Per a una persona que no està familiaritzada amb el xinès mandarí, aquest pot semblar molt difícil, especialment la seva escriptura. Sobretot perquè l’escriptura no sembla seguir uns patrons. Però res més allunyat de la realitat, l’escriptura del xinès, té un ordre i una direcció a l’hora d’escriure tots els caràcters.

Per a aquells que sentiu curiositat pel tema, un caràcter es pot compondre de diferents radicals, per la qual cosa de vegades, quan veiem un caràcter molt complicat, aquest estarà format per diferents caràcters o radicals més simples, per tant, per a l’escriptura del xinès si coneixem aquests radicals, la tasca serà molts menys àrdua del que ens imaginem.

De forma general, hi ha normes, que ens indiquen com cal realitzar els traçats i caràcters i en quin ordre s’han de fer. A la imatge que mostrem a continuació, es pot veure la direcció d’aquests traçats marcats amb una fletxa. Així doncs, aquesta seria la forma correcta d’escriure.

com escriure en xines

A més d’aquest ordre, quan tenim caràcters més complexos, se segueixen les següents pautes:

1 – Primer amunt i després avall (exemple: 三)

2 – D’esquerra a dreta (exemple: 仁)

3 – Primer els traços de l’exterior i després els de l’interior (exemple: 同)

4 – Primer el traç horitzontal i després el vertical (exemple: 十)

5 – Primera el traç central i després el dels laterals (exemple: 小)

6 – El tancament del caràcter al final (exemple: 国)

Un cop coneixem l’ordre, ja podem escriure sense por a agafar mals hàbits d’escriptura, encara que com en gairebé totes les coses, la pràctica és la millor eina per aprendre a escriure xinès mandarí.

“Si hagués nascut xinès, hauria sigut cal·lígraf i no pintor” – Pablo Picasso