Celebració i cursa any nou xinès a Tarragona 2018

cursa any nou xinès

cursa any nou xinès

Celebració i cursa any nou xinès a Tarragona

El proper 16 de febrer de 2018 se celebra el canvi d’any a la Xina o l’Any del Gos segons el calendari dels horòscops xinesos. Durant dues setmanes arrel del canvi d’any, a la Xina se celebren moltes festes i tradicions pròpies d’aquesta època.

Dins del marc d’aquestes celebracions proposem una celebració el dia 25 de febrer de 2018 que permeti acostar la cultura xinesa a Tarragona tot intentant que no només els xinesos en participin sinó tota aquella gent vulgui s’hi acosti. Aquesta idea sorgeix, per una banda, d’una faula xinesa la qual ens explica com es van escollir mitjançant una cursa els animals que formarien part de l’horòscop xinès. Per altra banda, adaptar la tradició de la carrera Sant Silvestre pròpia de cap d’any, per això es considera que la forma més simbòlica i apropiada d’acostar la cultura Xinesa a la ciutadania és mitjançant una cursa popular.

Amb aquest objectiu en ment i sempre buscant una integració tan necessària en societats interculturals com l’espanyola. Organitzem el recorregut així com les diferents activitats que es desenvoluparan en un escenari tant magnífic com pot ser la Rambla de Tarragona.

Aquest esdeveniment esportiu, lúdic i intercultural organitzat de forma conjunta per l’Associació Xinesa de la Província de Tarragona i l’Associació de Dones Xineses de Catalunya, amb el suport del Centre d’Estudis Hispànics de la URV, l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona, l’Aula de Xinès a Tarragona com entitats promotores, així com altres centres dedicats a llengua i cultura xinesa.

Es disposaran de diferents activitats per a totes les edats, aquestes activitats permetran descobrir la cultura xinesa de més a prop. Addicionalment i donat que les activitats es posaran en funcionament una vegada que la cursa estigui en marxa, els participants podran gaudir d’aquestes activitats a mida que vagin arribant, amb el que la afluència podrà ser progressiva i permetrà a tothom que pugui gaudir-ne un cop hagi finalitzat la cursa.

D’entre aquestes activitats, s’instal·laran diferents carpes en on es podrà trobar:

– Taller infantil d’ensenyament de caràcters xinesos

– Taller de cal·ligrafia xinesa

– Taller de traducció de noms

– Taller de l’Òpera de Beijing

– Pinta cares infantil amb l’estil propi de l’Òpera de Beijing

– Taller del teatre de les ombres xineses

– Jocs tradicionals xinesos de taula (Go, Mahjong, escacs Xinesos…)

– Exposició d’objectes i llibres xinesos

– Activitat esportiva tradicionals xinesa

– Demostració i classes de Kungfu

– Demostració i classes de Tai-txi

– Degustació de te

Després de la cursa es realitzaran diferents espectacles de la cultura xinesa, com ara la dansa del Lleó, la dansa del Drac, instruments tradicionals xinesos, exhibició de vestits tradicionals, exhibició de Kungfu i Taichi així com diferents cançons i balls tradicionals.

Podeu trobar més informació del programa i les activitats al Facebook de l’any nou xinés a Tarragona.

Us podeu inscriure a la cursa a la web de Tretzesports.


Celebración del año nuevo chino en Tarragona

El próximo 16 de febrero de 2018 se celebra el cambio de año en China o el Año del Perro según el calendario de los horóscopos chinos. Durante dos semanas raíz del cambio de año, en China se celebran muchas fiestas y tradiciones propias de esta época.

Dentro del marco de estas celebraciones proponemos una celebración el día 25 de febrero de 2018 que permita acercar la cultura china en Tarragona intentando que no sólo los chinos en participen si no toda esa gente quiera se acerque. Esta idea surge, por un lado, de una fábula china la que nos explica cómo se escogieron mediante una carrera los animales que formarían parte del horóscopo chino. Por otra parte, adaptar la tradición de la carrera San Silvestre propia de fin de año, por ello se considera que la forma más simbólica y apropiada de acercar la cultura China a la ciudadanía es mediante una carrera popular.

Con este objetivo en mente y siempre buscando una integración tan necesaria en sociedades interculturales como la española. Organizamos el recorrido así como las diferentes actividades que se desarrollarán en un escenario tan magnífico como puede ser la Rambla de Tarragona.

Este evento deportivo, lúdico y intercultural organizado de forma conjunta por la Asociación China de la Provincia de Tarragona y la Asociación de Mujeres Chinas de Cataluña, con el apoyo del Centro de Estudios Hispánicos del la URV, la Asociación de Estudiantes e Investigadores Chinos de Tarragona, el Aula de Chino en Tarragona como entidades promotoras, así como otros centros dedicados a lengua y cultura china.

Se dispondrán de diferentes actividades para todas las edades, estas actividades permitirán descubrir la cultura china de más cerca. Adicionalmente y dado que las actividades se pondrán en funcionamiento una vez que la carrera esté en marcha, los participantes podrán disfrutar de estas actividades a medida que vayan llegando, con lo que la afluencia podrá ser progresiva y permitirá a todo el mundo que pueda disfrutar una vez haya finalizado la carrera.

De entre estas actividades, se instalarán diferentes carpas en donde se podrá encontrar:

– Taller infantil de enseñanza de caracteres chinos
– Taller de cal • caligrafía china
– Taller de traducción de nombres
– Taller de la Ópera de Beijing
– Pinta caras infantil con el estilo propio de la Ópera de Beijing
– Taller del teatro de las sombras chinas
– Juegos tradicionales chinos de mesa (Go, Mahjong, ajedrez Chinos …)
– Exposición de objetos y libros chinos
– Actividad deportiva tradicionales china
– Demostración y clases de Kungfu
– Demostración y clases de Taichi
– Degustación de té

Después de la carrera se realizarán diferentes espectáculos de la cultura china, como la danza del León, la danza del Dragón, instrumentos tradicionales chinos, exhibición de trajes tradicionales, exhibición de Kungfu y Taichi así como diferentes canciones y bailes tradicionales

Puede encontrar más información del programa y las actividades en el Facebook del año nuevo chino en Tarragona.

Puede inscribirse a la carrera en la web de Tretzesports.