Festa any nou xinès a Tarragona 2020


Inscripcions i més informació de la cursa a Tretzesports

Festa any nou xinès 2020 a Tarragona

Com cada any, celebrem la festa de l’any nou xinès, que aquest any correspon a l’any de la rata segons el calendari dels horòscops xinesos. Aquesta festa, a la Xina se celebra durant dues setmanes amb diversos esdeveniments festius i tradicionals.

Arran d’aquests esdeveniments tan significatius dins de la cultura xinesa, s’organitzarà una celebració el dia 9 de febrer del 2020, la qual ens permetrà apropar una cultura tan antiga com la nostra. Dins dels molts esdeveniments que s’organitzen n’hi ha un de destacat, que l’any passat va tenir molt d’èxit, que és la II cursa de l’any nou Xinès, una cursa que de manera simbòlica apropa la cultura xinesa a la ciutadania de la nostra ciutat. El lloc on es desenvoluparan la cursa i la fira cultural, aquest any serà a la Plaça Corsini.

En la llegenda xinesa, s’explica que l’Emperador de Jade va organitzar una cursa entre tots els animals per a decidir quin d’ells formarien part de l’horòscop xinès i en quin ordre, és per això que proposem la cursa de l’horòscop xinès modern, per a descobrir quin animal serà el campió! Seràs tu qui guanyarà la cursa?

Rata, Bou, Tigre, Conill, Drac, Serp, Cavall, Cabra, Mico, Gall, Gos i Porc.

El teu esperit animal de l’horòscop t’acompanyarà perquè siguis el guanyador!

La recollida de dorsals i obsequis serà de 8:00 a 9:15 i la cursa començarà a les 9:30.

Aquest esdeveniment esportiu, lúdic i intercultural l’organitzen conjuntament l’IMET de l’Ajuntament de Tarragona, l’Associació Xinesa de la Província de Tarragona i l’Associació de Dones Xineses de Catalunya, amb el suport del Centre d’Estudis Hispànics de la URV, l’Aula de Xinès a Tarragona com entitats promotores, l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona, així com altres centres dedicats a llengua i cultura xinesa.

S’organitzaran diverses activitats dedicades a totes les edats que permetran descobrir la nostra cultura de més a prop. L’organització posarà en funcionament totes les activitats a mesura que els participants de la cursa vagin arribant, d’aquesta manera l’afluència serà progressiva i tothom podrà gaudir de les mateixes una vegada finalitzin la cursa.

Tots els participants de la cursa, rebran una d’aquestes exclusives samarretes de la festa.

Les diverses activitats estaran instal·lades en uns stands on hi podrem trobar:

-Taller de poesia xinesa: es tracta d’una exposició de poesies anteriors a l’any 221 a.C. En aquest taller es podran conèixer una mica més sobre la literatura xinesa. Totes les obres s’han traduït pels estudiants xinesos que estudien espanyol.

-Taller del teatre d’ombres xineses: es mostrarà un petit espectacle fet amb ombres xineses.

-Taller de vestits: es mostraran diferents vestits de cada època de la història de la Xina. Cada ètnia que hi ha en aquest país tan gran han tingut diverses vestimentes durant totes les èpoques transcorregudes en la història, aquí us en mostrarem alguns vestits i tratges antics que es portaven.

-Degustació de te: la preparació del te és un art que s’utilitza a la vegada per relaxar-se, us proposem una degustació de diferents tes preparats de manera tradicional. Us animem a que vingueu a degustar-los i digueu-nos què n’opineu.

-Taller de Tai-txi: aquí es faran demostracions sobre el Tai-txi i també hi haurà algunes classes per aprendre.

-Taller de pa xinès: es farà un taller on us ensenyarem l’art d’elaborar el pa, amb la vostra creativitat podreu fer un pa riquíssim amb la forma que vulgueu, nosaltres us en proposarem unes quantes.

-Jocs de taula tradicionals xinesos: us ensenyarem com jugar i si en sabeu més, desafieu-nos.

-Taller de cal·ligrafia: teniu curiositat per la cal·ligrafia xinesa? Doncs és el lloc ideal per aprendre!

-Exposició de fotografia: es mostrarà fotografies que han realitzat els estudiants xinesos.

-Esports tradicionals: us ensenyarem alguns esports que es practiquen tradicionalment a la Xina.

-Exposició d’objectes xinesos: amb aquesta exposició podreu conèixer alguns objectes que s’utilitzaven a la Xina.

A més de les activitats i la cursa que hi haurà, aquest any farem un sorteig amb diversos premis que podreu guanyar, per participar-hi només caldrà que ompliu unes butlletes que es trobaran a informació amb els segells de cadascun dels stands, haureu de tenir tots els segells i a més, votar quin stand us ha agradat més. El sorteig s’efectuarà el mateix 9 de febrer.