Què és el pinyin?

El pinyin és un sistema de transcripció fonètica del xinès mandarí. S’usa tant per a l’escriptura per ordinador, com per ajudar a aprendre a llegir i escriure la llengua xinesa.

Si es desconeix el xinès mandarí, pot semblar que la lectura o escriptura és molt complicada, però el sistema de transcripció fonètica pinyin, ajuda a llegir tots aquests caràcters que semblen impronunciables.

Si observem, un diccionari, o fins i tot el Google translate, podrem veure com una paraula determinada, a més del caràcter, té aquesta transcripció fonètica. Això ens permetrà que un cop coneguem com es llegeix aquesta transcripció fonètica, pronunciar la paraula sense problemes.

pinyin xines

A part de com ajuda per aprendre, el pinyin és el sistema utilitzat a l’hora d’escriure en qualsevol ordinador, tauleta, smartphone … de manera que en lloc de tenir un complicat teclat ple de caràcters, el que es fa és introduir el pinyin i ha mesura que es va escrivint, apareixen els diferents caràcters que corresponen a la transcripció fonètica.

escriure pinyin xines