L’Aula d’Xinès a Tarragona

L’Aula de Xinès néixer fruit d’un acord entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Dones de Catalunya i desenvolupament seva activitat en les províncies de Tarragona i Barcelona.


Aula de Xinès va néixer del “Protocol a seguir per a l’establiment de classes de les llengües i de les cultures d’origen de l’alumnat de nacionalitat estrangera en horari extraescolar” del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Amb motiu d’exercir el protocol, Ensenyament va establir un conveni amb l’Associació de Dones Xineses a Catalunya el 2005, del qual va sortir el projecte de “Aula de Xinès” comptant amb una estreta col·laboració entre les dues entitats.

aula de xines

Des de la signatura del conveni l’Associació va posar en marxa el projecte del “Aula de Xinès” organitzant cursos i activitats de la llengua i cultura xinesa dedicats als joves xinesos a Barcelona i el setembre de 2011, amb la col·laboració del Servei Territorial d’Ensenyament en Tarragona, es posar oficialment en pràctica l’Aula de Xinès a Tarragona. Aacutalmente l’Aula de Xinès ha establacido centres a Tarragona, Reus, Salou, Montblanc i el Vendrell.

En definitiva, l’objectiu principal de l’Aula de Xinès és oferir cursos i activitats de la llengua i cultura xinesa a nens a nens de totes les nacionalitats en els centres educatius de Tarragona. D’una banda, es pretén crear més trobades entre els alumnes d’origen xinès i els autòctons perquè puguin intercanviar coneixements de les diferents cultures, es comprenguin millor i puguin fer amics tant a classe com fora d’ella; de l’altra, intenta ajudar a alumnes xinesos a adquirir millors coneixements de la llengua i cultura del seu origen, així com integrar-se i comprendre més fàcilment en la cultura local. L’Aula de Xinès també realitza de manera gratuïta traducció i interpretació xinès-castellà / català als centres educatius per facilitar la comunicació entre els pares xinesos i els professors.

L’Associació de Dones Xineses de Catalunya treballa sense ànim de lucre i els preus de les classes són molt assequibles per a permetre la participació al major nombre de nens possible.