Vull aprendre xinès: els nostres quatre consells

Si has vingut fins aquí és perquè tens interès en aprendre xinès. Però abans de començar voldríem donar-te quatre consells que hauries de tenir en compte.

VULL APRENDRE XINÈS: ELS NOSTRES CONSELLS

1r – S’ha de tenir paciència. El xinès, com qualsevol idioma, requereix temps i dedicació.

2n – És bo, que combinis classes amb estudi pel teu compte

3r – És important aprendre a pronunciar el pinyin. Un mal hàbit al principi pot ser difícil de corregir després

4t – No cal obsessionar-se amb l’escriptura, l’escriptura vindrà per si sola a mesura que es vagin fent els exercicis.

Tenint clars aquests consells, hauries de poder començar a estudiar-lo. Per a això et recomanem alguns dels següents metodologies.

 

vull aprendre xines

VULL APRENDRE XINÈS COM I ON FER-HO?

Mètode Pimsleur: aquest mètode empra només àudios, perquè vagis aprenent principalment conversa. Té el problema que només treballes l’àudio, per la qual cosa cal complementar-lo amb estudi amb llibres de text.

Estudi amb professor: hi ha múltiples possibilitats, tant en universitats, per exemple a la Universitat Rovira i Virgili, com en la nostra mateixa aula, en grups per a nens o altres. Però l’important, com es deia abans, és que combinis les classes amb estudis pel teu compte sempre seguint un programa i un ordre d’estudi marcat pel teu professor.

A distància: hi ha mètodes a distància, tant en universitats, per exemple, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), com altres centres, com ara 8belts o Chineasy i com en el cas anterior, hauràs de seguir una metodologia marcada.

Per tot això, hauries triar la metodologia, que més s’adapti a tu i al teu temps.

– Si domines l’anglès, i necessites flexibilitat, pots utilitzar el mètode Pimsleur o Chineasy.

– Si no domines l’anglès però tot i així necessitat flexibilitat, pots utilitzar mètodes com 8 belts o estudis en universitats a distància. Però tingues en compte que hauràs de complir un calendari de lliuraments.

– Si vols anar al teu ritme i tens una mica de temps, veu a classes presencials i estudia en el teu temps lliure.